Lyft fram er historia

Alla företag, små som stora, har en historia. En historia som är värd att spara, berätta och att använda. Olika typer av handlingar, fotografier, föremål eller reklamprodukter utgör tillsammans en helt unik bild av just Ert företags verksamhet. Allt fler företag blir idag medvetna om den egna historiens värde och att man med hjälp av den kan förmedla berättelser som berör.

Att använda sin historia i kommunikation och marknadsföring, så kallad History Marketing, är ett viktigt redskap för att skapa förtroende hos konsumenterna, stolthet och samhörighet hos medarbetaren och inte minst för att stärka det egna varumärket.

Minnen och ögonblick från en svunnen tid väcker många känslor. Igenkänningsfaktorn är hög när retroprodukter återlanseras men glöm inte att spännande livsöden och andra företagsminnen även kan belysa aspekter ur historien som inte bara är ren nostalgi. Se framåt – men blicka samtidigt bakåt för att lära och inspireras av historien. Det som finns i arkivet är äkta och därför en pålitlig källa att ösa ur.

Fundera nu ett ögonblick på vad just Ert företag kan berätta!

Här nedan ser ni ett exempel på hur det historiska materialet kan användas för att lyfta fram olika delar av verksamheten. I filmen har vi utgått ifrån Wasabröds arkiv, där vi gjort några små nedslag i deras långa historia. Med ett välordnat arkiv så blir det lätt att plocka fram och använda annars dolda skatter i  just ert företags samlingar.

För mer information kontakta oss.